Technische vertalingen

Technisch vertalen is een vak apart. Het vereist zowel gedegen talenkennis als inhoudelijk begrip van jouw vakgebied. Goed Verhaal vindt graag de juiste vertalingen van de vaktermen en weet zelfs de meest ingewikkelde teksten feilloos om te zetten naar de doeltaal.

Waarom Goed Verhaal?

Doordat je met één vertaler werkt, zijn de lijntjes kort en het contact persoonlijk. Plus: met elke vertaling groeit mijn kennis over jouw vakgebied, en blijven de teksten dus groeien in kwaliteit.

Doordat Goed Verhaal werkt met vertaalsoftware met een klantgebonden vertaalgeheugen, worden je teksten altijd efficiënt en consistent vertaald. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van de vertaling, maar kan je ook tijd en geld besparen. Heb je voorkeursvertalingen voor bepaalde termen? Geef die door bij je aanvraag, dan neem ik die op in een terminologielijst.

Voorbeelden van technische vertalingen

  • Vertalen van handleidingen
  • Vertalen van productspecificaties
  • Vertalen van instructiemateriaal
  • Vertalen van handboeken
  • Vertalen van productbrochures
  • Vertalen van wetenschappelijke artikelen

 

Werkwijze

1. De briefing

Een goed begin is het halve werk. Daarom beginnen alle projecten bij Goed Verhaal altijd met een uitgebreide briefing. In het offerteformulier vul je de basiskenmerken van het project in, zoals het onderwerp van de tekst, het doel, de doelgroep en het aantal woorden. Op basis daarvan zal ik een offerte voor je opstellen met een prijsindicatie en een opleverdatum. 

Ga je akkoord met de offerte, dan neem ik contact met je op om dieper op een aantal dingen in te gaan. Wat is bijvoorbeeld je huisstijl? En wat vind je het belangrijkst aan de tekst of vertaling? 

2. Aan de slag

Zodra ik genoeg weet over het project, ga ik met de tekst aan de slag. Als het een groot project is, houd ik je tussendoor op de hoogte. Daarna lever ik de tekst aan op de aangegeven datum.

3. Oplevering

Er volgt een evaluatieperiode van zeven dagen, waarin je vragen kunt stellen en ik eventueel aanpassingen kan doen.

Het eindresultaat is een prachtige tekst die precies aansluit op jouw wensen. Deze wordt door beide partijen goedgekeurd en is klaar om ingezet te worden. 

Terug naar alle diensten